+
Bezárás Menü
0°C
2024. július 15.
Henrik, Roland, Vladimír
Facebook Youtube Instagram
Bonyhád - Befektetőbarát település

Ügyfélfogadási rend változás
Videók

ÖSSZETARTOZUNK - TRIANON 100 FILM


A városi piac látványterve

A várost bemutató kisfilm
A várost bemutató kisfilm


Imázsfilm Tolna megyéről

Völgységi Tájkutató Alapítvány

Képviselő: Dr. Farkas István Gergő
Cím: 7150 Bonyhád, Szabadság tér 2.
Telefonszám: 74/451-342
E-mail cím: volgysegimuzeum.bonyhad[kukac]gmail.com.

Alapítványunkat 1992-ben hozta létre Bonyhád Város Önkormányzata a Völgységi Múzeum tájmúzeum támogatására. A Völgységi Tájkutató Alapítvány 1999. nov. 4.-től az 1997. évi Közhasznú Szervezetekről szóló CLVI. törvény 22.§. (3) bek. alapján közhasznú szervezetként működött 2014. június 30-ig. Az alapítvány a törvény 26.§.c. bekezdésben meghatározott közhasznú tevékenységek közül az alábbit valósítja meg

  kulturális tevékenység, kulturális örökség megóvása.

Az Alapítvány célja: a Völgység helytörténeti – néprajzi kutatásának fellendítése, táji szintre emelése. A hajdan itt élt és a ma itt élő népek, - nemzetiségek, etnikai csoportok tárgyi kultúrájának és szellemi hagyományaiknak gyűjtése és megőrzése. A feltárt értékek nyilvántartásba vétele és feldolgozása, közreadása: előadások, kiállítások, szakmai összejövetelek szervezése, kiadványok megjelentetése. A fenti célok közérdekű juttatások és vállalások útján történő támogatása. Az alapító, hogy az alapítvány vagyonának gyarapodását elősegítse, az alábbi kiemelt támogatási célokat határozza meg: - a Völgységi Múzeum gyűjteményének gyarapítását, falusi kisgyűjtemények védetté nyilvánítását,- a Völgység helytörténeti kutatóinak segítését és munkájuk összehangolását,- a kutatómunkára épülő színvonalas dolgozatok megjelentetését.

A Völgységi Múzeum épületében kapott helyet a Völgységi Turisztikai Pont, amely azzal a fő céllal jött létre, hogy az ide érkező belföldi- és külföldi turisták személyesen is kapjanak információt a térség turisztikai attrakcióiról, programjairól, ezzel is növelve az idelátogató turisták elégedettségét és a vendégéjszakák számát a térségben. A turisztikai pont tájékoztatja a város lakosságát és az ide látogató belföldi- illetve külföldi turistákat Bonyhád turisztikai látványosságairól, kultúrájáról, műemlékeiről, adatgyűjtést végez a város szállásadóiról és idegenforgalmi vállalkozásairól.

Vissza
E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz