+
Bezárás Menü
0°C
2024. június 19.
Gyárfás

Művelődési Központ

VÖRÖSMARTY MIHÁLY MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

cím: 7150, Bonyhád Széchenyi tér 2.Művelődési ház képe
igazgató: Juhász Józsa
Telefon: 74/451-455, fax: 74/451-021
honlap: http://muvhazbonyhad.ewk.hu/
e-mail: juhasz.jozsa@gmail.com

Nyitva tartás:
hétfő 12.00-20.00
kedd-péntek 08.00-20.00
szombat 12.00-20.00
egyéb esetekben a nyitva tartás a meghirdetett programokhoz alkalmazkodik


Jegypénztár nyitva tartása:
hétfő 13.00-19.00
kedd-péntek 09.00-19.00

 

Közművelődési tevékenységek:

szakkörök, klubok, alkotó- és művészeti csoportok működtetése
fesztiválok, találkozók, konferenciák rendezése
hagyományőrző és nemzetiségi programok szervezése
színházi előadások, hangversenyek szervezése
szabadidős programok és táborok szervezése
báli rendezvények
kiállítások rendezése
városi ünnepségek szervezése
tanfolyamok szervezése

A Vörösmarty Mihály Művelődési Központ a város és környéke kulturális és közösségi életének egyik legfontosabb színtere.

Rendszeresek a felnőtt- és gyermekszínházi előadások, hangversenyek, alkotó- és képzőművészeti kiállítások, különféle táncos alkalmak a táncháztól a bálig. Az intézmény szervezi a nemzeti- és városi ünnepeket, a pünkösdi és karácsonyi jótékonysági koncerteket, nemzetiségi fesztiválokat, néptánc találkozókat, kézműves játszóházakat, konferenciákat, tanácskozásokat, városi farsangot, majálist, Tarka Fesztivált, szüreti napot, karácsonyváró ünnepséget stb.

Az intézmény egyik fő erőssége a tartós közösségek viszonylag nagy száma és aktív tevékenysége. A művészeti csoportok mindegyike (néptánc együttesek, kórusok, zenekarok, színjátszó kör, alkotókörök, stb.) szervesen részt vesz a város kulturális életében, rendszeres szereplője a különféle művelődési alkalmaknak. A klubok és baráti körök igazi talajt jelentenek az ismeretterjesztés számára, hiszen az egészséges életmódra neveléstől a honismereten keresztül a speciális gazdasági ismeretekig (pl. méhészet) igen széles spektrumot fognak át.

Az intézmény népi hagyományok ápolása iránti elkötelezettségét kiemelkedő országos nagyrendezvény is bizonyítja, az Országos Népzenei Találkozó.

A művelődési központ által szervezett tanfolyamok, informális képzések a mindennapi élet diktálta igényekhez alkalmazkodnak.

A helyi társadalom kapcsolatrendszerének és érdekérvényesítésének segítése kiemelkedő fontosságú, ezért a művelődési ház nyitva áll minden olyan intézmény, társadalmi szervezet, civil közösség előtt, amely kulturális rendezvényét, társas összejövetelét itt kívánja megvalósítani.

E-ügyintézés
Eseménynaptár
Programajánló
További programok
Bonyhádi TermálfürdőBONYCOMFűtőmű Kft.Mezőföldvíz